Salades

‘Decadente dinsdag’: aardappelsalade met avocado en asperge

Dit nieuwe recept, ter ere van ‘Decadente dinsdag’, bewijst dat decadent helemaal niet altijd uit veel of dure ingrediënten moet bestaan. Ik geloof in een paar, kwalitatief goede, ingrediënten die samen gewoon hartstikke goed smaken. Zelf kies ik het liefst voor seizoensgerichte en biologische producten, juist omdat ze in het betreffende seizoen níet duur zijn […]

Lees verder

Salade du Chevre chaud

Ingrediënten 2x 100 gram zachte geitenkaas (bv Bettine Blanc) 75 gram sla (bv eikenblad, waterkers of een mengeling) 1 rijpe peer een handje gepelde walnoten 1 el vloeibare honing 3 el walnotenolie zout & peper Bereiding Verwarm de oven op de grillstand.  Schik de sla op 2 borden. Schil de peer, verwijder het klokhuis en […]

Lees verder

Geroosterde bietensalade

1 el rodewijnazijn 40 ml walnotenolie 1/2 teentje knoflook, geperst 1/2 tl Dijonmosterd 1 tl vloeibare honing 6 sjalotjes (in de schil) 6 teentjes knoflook (in de schil) 3 rode bieten, geschild 50 gram sla (bv rucola, waterkers of jonge bietenblaadjes) 25 gram walnoten, droog geroosterd Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop in […]

Lees verder

Watermeloen, feta en olijven salade

In totaal 1,5 kg watermeloen 250 gram “echte” fetakaas (dus van geiten-of schapenmelk) bosje munt 1/2 bosje koriander 1 rode ui 2 limoenen 3-4 el olijfolie 100 gram zwarte of Kalamata olijven peper naar smaak Pel de ui en snijd deze in smalle reepjes. Pers de limoenen in een schaaltje uit en leg de ui […]

Lees verder
Webdesign door Admire Webdesign