Kerst

Snelle mini fondue van camembert

Ingrediënten 1 camembert, in zo’n houten doosje paar takjes verse thijm 1 tl honing vers gemalen peper 1 witlofje 1 rijpe peer zoveel stokbrood als je wil… Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de camembert zo, dat je 2 ronde schijven hebt. Leg in de 2 helften van het doosje een stukje […]

Lees verder

Walnoottaart

Ingrediënten Deeg 250 gram bloem 2,5 el poedersuiker + extra voor het bestuiven 175 gram koude ongezouten boter, in blokjes + extra voor het invetten 1 ei 1 eidooier Vulling 175 gram gepelde walnoten 2 eieren 200 gram fijne suiker 1 tl vanille extract 1 eidooier, gemend met 2 el melk, voor het bestrijken creme […]

Lees verder

Open lasagne met bladspinazie en mozzarella

Ingrediënten 1 pak verse lasagne vellen (AH koelvak), 8 lasagnevellen in totaal 600 gram verse bladspinazie, gewassen en gedroogd 2 tenen knoflook, gehakt 2 sjalotten, gesnipperd 2 bollen mozzarella, van buffelmelk 1 el verse thijmnaaldjes een hand verse basilicum 80 gram boursin roomkaas 250 gram cherry  -of romatomaatjes een snufje vers geraspte nootmuskaat Bereidingswijze 2 […]

Lees verder

Chocolade, hazelnoot en karameltaart

Ingrediënten Voor het deeg 250 gram bloem 125 gram boter, op kamertemperatuur 75 gram fijne suiker 1 ei, los geklopt Voor de karamellaag 50 gram boter 75 ml slagroom 100 gram lichte basterdsuiker 150 gram geroosterde hazelnoten, grof gehakt Voor de chocoladelaag 200 ml slagroom 200 gram bittere chocolade Om te serveren cacaopoeder geklopte slagroom […]

Lees verder

Appel/rabarber Crumble

Ingrediënten voor de vulling 4 grote kookappels (b.v goudreinettes), geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden 6 stengels rabarber (niet te dik), in stukjes van 4 cm sap en rasp van de schil van 1 (onbespoten) sinaasappel 3 el suiker voor de crumble/het deeg 150 gram bloem 100 gram gemalen amandelen 50 gram fijne havervlokken 150 gram […]

Lees verder

Strüdel met paddenstoelen en kaassaus

Ingrediënten 1 rode ui, fijngesnipperd 2 teentjes knoflook, gehakt 200 gram pompoen, schoongemaakt en in blokjes van 2 bij 2 cm 100 gram gemengde paddenstoelen, schoongemaakt en ik stukjes gescheurd 75 gram kastanjes (makkelijkst zijn die uit een vacuumverpakking) een paar takjes thijm 125 gram filodeeg een paar el sesamzaadjes een klein kommetje olijfolie of […]

Lees verder
Webdesign door Admire Webdesign