Strijd om titel ‘Meest Sexy Vegetariër’ is losgebarsten!

Cabaretière Nathalie Baartman schreef een lied over vlees eten, en bracht dit met varken en varkensstaart ten gehore in de straten van Amsterdam. Met dit lied hoopt zij meer stemmen te winnen. Amsterdams PvdD-fractielid Johnas van Lammeren bood zich samen met Marijn Frank, Keuringsdienst van Waarde, van achter een raam op de Amsterdamse Wallen aan als lekkerste vleesvervangers (foto). Trendsetter Lisette Kreischer is te zien in twee promofilms: een met ‘bunny-oren’ en een met wapperende haren. Ook Marijn is te zien in een promofilm op KvW facebook. Model Dewi Makadoeroe deelt flyers uit in haar sportschool. Alle kandidaten zijn actief op social media.

Je kunt hier stemmen

Voor de vijfde maal organiseert Wakker Dier de verkiezing van de Meest Sexy Vegetariër. 22 BN’ers strijden om de titel. De laatste week van de voorronde is nu aangebroken. De eindspurt is in alle hevigheid losgebarsten. Dagelijks worden er nog honderden stemmen uitgebracht ­– alle kandidaten maken nog kans op één van de 6 plekken in de finaleronde die op 1 december begint. Wakker Dier is enorm blij met alle acties van de kandidaten. Want elke stem is een momentje aandacht voor diervriendelijk eten.

Wakker Dier vindt vegetariërs sexy, omdat vegetariërs niet alleen zeggen dat ze van dieren houden, maar er ook daadwerkelijk iets aan doen. En, zo bleek uit onze enquête in 2007, vegetariërs zijn dunner, hebben blozende wangen en glanzende haren. Ook zijn vegetariërs gezonder omdat ze gevarieerder eten. Ze hebben dan ook minder kans op hart- en vaatziekten. En zoals Noah Valentyn (winnaar van 2008) zei: “van vegetariërs weet je één ding zeker: ze kunnen nadenken! Ze eten niet klakkeloos wat hen wordt voorgezet”. Ook Engels onderzoek bevestigt dat intelligente mensen vaker vegetariër worden. En wat is er nou sexyer dan intelligentie?

Overigens leven de kandidaten ‘zo goed als vegetarisch’, maar een enkeling kan af en toe een keer biologisch vlees of vis eten. “Beter inconsequent goed, dan consequent fout” is het motto waar Wakker Dier onder leeft. Elke dag dat je geen vlees eet is goed voor de dieren, is de boodschap die zij aan de stemmers wil meegeven.

Winnaars van vorige jaren zijn Marly van der Velden en Antonie Kamerling (2006), Guido Weijers en Monique van der Werff (2007), Ancilla Tilia en Noah Valentyn (2008) en Leon Verdonschot en Inge Schrama (2009). Wereldwijd wordt de verkiezing georganiseerd door Peta en kent deze winnaars als Olivia Wilde en Bob Harper (2010) en eerdere winnaars waren Prince, Carrie Underwood, Kristen Bell, Natalie Portman, Andre 3000 van Outkast, Chris Martin, Shania Twain, Tobey Maguire, Alicia Silverstone, Anthony Kiedis, Kellie Pickler en Milo Ventimiglia.

Bron: Wakker Dier: http://www.wakkerdier.nl

Reageer op dit bericht

Webdesign door Admire Webdesign