Gooody Fooods wint Groene Prijs 2010

GooodyFooods

Zwolle – Vrijdagmiddag reikte GroenLinks voor de 15e keer de Groene Prijs uit. Ger en Anita Fleuren en Koos Mosterman van Gooody Fooods zijn de winnaar van dit jaar. Het bedrijf opende in 2010 een splinternieuwe winkel in het centrum van Zwolle als opvolger van de Natuurwinkel in de van Karnebeekstraat en begon daarmee aan een nieuw tijdperk. Bij de uitereiking waren de Zwolse GL kandidaat statenleden Patrick Pelman en Herman Reuvekamp aanwezig.

De jaarlijkse Groene Prijs is officieel door de gemeente Zwolle erkend. Hij wordt uitgereikt aan personen, organisaties of bedrijven die zich bijzonder verdienstelijk maken op het gebied van natuur en milieu én die door hun inspanningen een grote bijdrage leveren aan het dichter bij brengen van een mens- en natuurvriendelijke samenleving. De prijs bestaat uit een ingelijst certificaat, maar natuurlijk vooral heel veel erkenning. De prijs, oorspronkelijk ingesteld door De Groenen afdeling Zwolle, wordt toegekend door de politieke partij GroenLinks.

Het is de vijftiende keer dat de prijs wordt uitgereikt. Eerdere winnaars waren Haiko Natuurlijk (2009), Chris Gouma (2008), Weblog Zwolle natuurfotografe Ank Pot (natuurfoto’s, 2007). Henk van Blitterswijk (millieuvriendelijk tuinieren, 2006), ing. Willem Breemer (Zwolle Groenstad, 2005), Anninga (Beeldenpark Anningahof, 2004), Angelique Kraandijk (Villa Tovertoren, 2003), Eddy te Rietstap (eigenaar Cycloon Fietskoeriers, 2002), Gerard Mostert (voorzitter Stichting Milieuraad Zwolle, 2001), Henk Huppelschoten (Splinter Natuurlijk Wonen, 2000), Harry Pierik (stadstuin, 1999), Ton Hofstede (milieuvriendelijke kapper, 1998), Rijwielhandel De Wolwever (1997), en Jaap Mikkers (Afvalmuseum, 1996).

Bron: Weblog Zwolle: http://www.weblogzwolle.nl

Reageer op dit bericht

Webdesign door Admire Webdesign