De Vegetarische Slager

Al het goede komt uit Den Haag…. zegt deze van oorsprong Haagse :-)

Op de site van De Vegetarische Slager zie ik een nieuw soort vleesvervanger. Een vervanger die, volgende recensies, “akelig dicht in de buurt van het echte spul komt”. Weer het zoveelste nepprodukt? Of misschien De Toekomst?

Ik heb het zelf nog niet kunnen proeven, maar ben er wel benieuwd naar! Want, hoewel ik zeer goed in staat ben een lekkere, gevarieerde vegetarische maaltijd op tafel te zetten, heb ik ook nog wel eens zondige gedachten. Ik zou zo graag de smaak van haché weer eens willen proeven…
Alleen niet het dode beest erin, hahaha!

EetBeeterDe vleesvervanger draagt de naam Beeter. Het is op basis van soja en water. Ook zijn er wat produkten gemaakt van de plant lupine.
Zo is er een braadlapje (zelf te kruiden/paneren) een gehaktbal en zijn er kant en klare gekruide schotels als shoarma, curry en teriyaki.
De prijzen liggen, naar mijn mening, nog wat aan de hoge kant. Maar, zoals de markt nou éénmaal werkt: hoe meer vraag er naar deze produkten komt, hoe lager de prijs kan worden.

Dus, wat mij betreft kan dit de toekomst zijn. Meer biologische veehouderijen, minder bio-industrie en meer gebruik maken van produkten als Beeter. Misschien kijken we over 20 jaar wel terug en vragen we ons af: “hoe hebben we ooit op zo’n barbaarse manier met levende wezens om kunnen gaan??”…

Ik lees graag reacties van bezoekers die Beeter wél al hebben geproefd!

Reageer op dit bericht

Webdesign door Admire Webdesign