Nieuws

Peuter vertelt waarom hij geen dieren wil eten

Kijk dit filmpje om een schattig 3-jarig jongetje te zien vertellen waarom hij geen dieren wil eten

Lees verder

Winactie: ‘vegetarisch koken voor 1 of 2 personen’

Sinds een paar weken ben ik de website nieuw leven aan het inblazen: ik post meer recepten en ben meer actief op Facebook. Samen met een vriendin en mijn man zijn we aan het bekijken op welke manier de website willen verbeteren en een nieuwere, strakkere en mobiel-vriendelijke site zal volgen. Een behoorlijke tijdsinvestering voor een moeder […]

Lees verder

Nieuw: Decadente Dinsdag!

Makkelijke Maandag, Meatless Monday, Woendag Gehaktdag, Sinner Sunday…. Er bestaan genoeg dagen waarop een ingrediënt of thema is vastgelegd. Ik vind dat je vooral lekker moet eten waar jij die dag zin in hebt, dus ik ga je niet vastpinnen op het eten van piepers op donderdag. Maar….om de saaie dinsdag van wat meer sjeu […]

Lees verder

Mijn top 5 favoriet, vegetarisch broodbeleg

Wat eet ik graag op brood, als vegetariër? Elke dag (pinda)kaas is natuurlijk wel een beetje saai…. Maar, wees gerust, er zijn veel lekkere smeerseltjes en creatieve ingrediënten voor op een (stok)broodje en toastje te bedenken! Appelstroop, oude kaas, rucola en walnootjes Ik besmeer, het liefst een dik plak meergranen brood, met wat roomboter en appelstroop. […]

Lees verder

Kookworkshops in Zwolle

Sinds kort geef ik ook kookworkshops in Zwolle en omgeving. De basis is lekker eten koken, met veel verse ingrediënten, kruiden en specerijen. ‘(h)eerlijk koken, zonder pakjes en zakjes’, alles van jezelf en niks van Maggi, Knorr of Honig. Die hebben we helemaal niet nodig, joh! Met een kleine groep deelnemers gaan we aan de […]

Lees verder

De Vegetarische Restaurantweek 2012

Van 1 tot en met 7 oktober 2012 wordt voor de tweede keer De Vegetarische Restaurantweek gehouden.  In deze week laten deelnemende restaurants zien hoe lekker en verrassend de vegetarische keuken kan zijn. Voor de gasten geldt een aantrekkelijk aanbod: ‘Een menu kost 25 euro. Daarnaast is er keuze uit minstens 2 menu’s waarvan één […]

Lees verder

De Vegetarische Restaurantweek

In Nederland vindt begin oktober de eerste Vegetarische Restaurantweek ter wereld plaats. Bij de meer dan 100 deelnemende restaurants kan iedereen proeven hoe lekker en gevarieerd de vegetarische keuken kan zijn. De Vegetarische Restaurantweek duurt van 3 tot en met 9 oktober en is een initiatief van de Nederlandse Vegetariërsbond en Vroege Vogels. De week […]

Lees verder

Niet vega (of misschien óók), wel duurzaam

Door een bewuste keuze te maken om vegetariër te worden, werd ik ook gelijk uitgedaagd om grondig na te denken waar ons voedsel vandaan komt. Door mij hier meer in te verdiepen wilde ik dit niet alleen van voedsel weten, maar ook van andere alledaagse zaken. Welke verzorgingsprodukten zijn niet op dieren getest en zijn […]

Lees verder

Urban Chef in Arnhem

Wow, ik moet nog steeds even bij komen van de culinaire ervaring van gisteren…. Samen met mijn vriendin Babs, zusje Emma en zoonlief Thomas hebben wij hier heerlijk geluncht bij Urban Chef. Urban Chef is een traiteur/eetcafé in de Arnhemse Koningsstraat 50-51 (een stukje verderop van Bagels&Beans…ook lekker) Ten eerste wordt je als het ware […]

Lees verder

Gooody Fooods wint Groene Prijs 2010

GooodyFooods

Zwolle – Vrijdagmiddag reikte GroenLinks voor de 15e keer de Groene Prijs uit. Ger en Anita Fleuren en Koos Mosterman van Gooody Fooods zijn de winnaar van dit jaar. Het bedrijf opende in 2010 een splinternieuwe winkel in het centrum van Zwolle als opvolger van de Natuurwinkel in de van Karnebeekstraat en begon daarmee aan een nieuw […]

Lees verder
Webdesign door Admire Webdesign