Walnoottaart

Nagerecht

Ingrediënten

Deeg

  • 250 gram bloem
  • 2,5 el poedersuiker + extra voor het bestuiven
  • 175 gram koude ongezouten boter, in blokjes + extra voor het invetten
  • 1 ei
  • 1 eidooier

Vulling

  • 175 gram gepelde walnoten
  • 2 eieren
  • 200 gram fijne suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 eidooier, gemend met 2 el melk, voor het bestrijken
  • creme fraiche voor erbij

Bereidingswijze

Doe de bloem, poedersuiker en een snufje zout in een keukenmachines. Voeg de boter toe en laat de machine draaien tot zich kruimels vormen.
Voeg het ei en de dooier toe, laat de machine draaien tot zich een gladde bal vormt.
Wikkel in plasticfolie en leg 30 min. in de koelkast te rusten.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een rechthoekige taartvorm van zo’n 17×20 cm in met boter.
Draai de noten in een keukenmachine grof. Voeg de eieren, suiker en vanille toe en laat de machine nét lang genoeg draaien om alle ingrediënten samen te laten komen.

Neem het deeg uit de koelkast en houd 1/3 apart. Rol de rest van het deeg uit tot een ruim passende lap voor de taartvorm, van zo’n 0,5 cm dik.
Vul het met het walnotenmengsel.
Rol het achtergehouden deeg uit tot een rechthoek  van 0,5 cm dik.
Bestrijk de randen van de taart goed met water, leg er de deeglap over en druk de randen aan om dicht te maken.
Snijd overtollig deeg weg en bestrijk de bovenkant met het ei-melkmengsel.
Bak 30-35 minuten, tot de taart goudbruin is.

Laat de taart in de vorm 10 minuten afkoelen, neem hem dan uit de vorm en bestuif met poedersuiker.

Tips

Het deeg is ook prima met de hand te maken. Overwerk het deeg dan niet, kneed tot het net samen komt.
De walnoten zijn ook de verpulveren met hulp van een deegroller. Leg de walnoten in een theedoek, vouw deze dicht en ga hier los op met een deegroller.
Heerlijk na een dag stress!
Serveer de taart met een klodder creme fraiche, of net lauwwarm, met een bolletje vanille-roomijs. Gewoon slagroom is ook heerlijk, natuurlijk.


Walnoottaart, 9.0 out of 10 based on 5 ratings

Aantal personen: 8

Bron: Delicious. magazine

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (5 votes cast)

Reageer op dit bericht

Webdesign door Admire Webdesign