Sinaasappel-ricottataart

Nagerecht

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • geraspte schil van 0,5 sinaasappel (onbespoten)
  • 250 g ricotta
  • 3 eieren, gesplist
  • 3 eetlepels bloem
  • 150 g suiker
  • sap van 1 sinaasappel
  • lage taartvorm (22 cm), ingevet
  • 50 gram pure chocolade

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Klop in een kom de ricotta los met de eidooiers en het vanillemerg.

Roer de bloem, suiker en sinaasappelsap-en rasp erdoor.

Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het ricottamengsel. Bestuif de ingevette vorm met wat bloem. Schep het beslag erin. Zet de vorm op een rooster in het midden van de oven en bak de taart in circa 35-40 minuten gaar. Laat de taart afkoelen totdat deze lauw is.

Smelt de chocolade voorzichtig in de magnetron of au-bain-marie.
“Slinger” met een vork of lepel de chocolade over de taart heen. Laat even afkoelen en serveer dan in punten.

Sinaasappel-ricottataart, 8.7 out of 10 based on 3 ratings

Aantal personen: 6

Bron: Aangepast recept van de website van http://www.smaakmakend.nl/content/citroen-ricottataart

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.7/10 (3 votes cast)

Reageer op dit bericht

Webdesign door Admire Webdesign