Landen

Spinazie en kaas quesadillas

Ingrediënten 250 gram ontdooide bladspinazie, uitgelekt in een zeef 175 gram pittige kaas (bv oude kaas, blauwe kaas, cheddar), geraspt 8 bloemtortilla’s 3 bosuitjes, fijn gesneden een handje verse koriander wat olijfolie Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 150 graden. Hak de spinazie fijn en meng dit met de kaas. Breng op smaak met zout […]

Lees verder

Chocolade, hazelnoot en karameltaart

Ingrediënten Voor het deeg 250 gram bloem 125 gram boter, op kamertemperatuur 75 gram fijne suiker 1 ei, los geklopt Voor de karamellaag 50 gram boter 75 ml slagroom 100 gram lichte basterdsuiker 150 gram geroosterde hazelnoten, grof gehakt Voor de chocoladelaag 200 ml slagroom 200 gram bittere chocolade Om te serveren cacaopoeder geklopte slagroom […]

Lees verder

Pasta met romige blauwe kaas saus

Ingrediënten 150-200 gram gedroogde pasta, b.v spaghetti 1 kleine ui, gesnipperd 1 el verse thijm 150 ml slagroom 100 gram blauwe kaas 50 ml witte wijn een handje gehakte walnoten peper en zout naar smaak 2 el verse salieblaadjes Bereidingswijze Zet een grote pan water op, voor de pasta. Fruit in wat olie de ui […]

Lees verder

Rode ui, feta en olijventaart

Ingrediënten 25 gram boter 3 grote, rode uien, in fijne plakjes gesneden 1 el verse thijmblaadjes 2 el lichte basterdsuiker 2 el balsamico azijn 450 gram bladerdeeg, ontdooid 100 gram feta, verkuimeld 175 gram olijven,gehakt 1 el extra virgin olijfolie een handje basilicumblaadjes peper en zout naar smaak Bereidingswijze Verhit de boter in een pan […]

Lees verder

Appel/rabarber Crumble

Ingrediënten voor de vulling 4 grote kookappels (b.v goudreinettes), geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden 6 stengels rabarber (niet te dik), in stukjes van 4 cm sap en rasp van de schil van 1 (onbespoten) sinaasappel 3 el suiker voor de crumble/het deeg 150 gram bloem 100 gram gemalen amandelen 50 gram fijne havervlokken 150 gram […]

Lees verder

Echte, Engelse Scones

Naar recept van mijn moeder Ingrediënten 225 gram bloem 4 tl bakpoeder 0,5 tl zout 15 gram suiker 50 gram boter 150 ml karnemelk Bereidingswijze Verhit de oven op 230 graden voor. Laat een bakblik bekleed met bakpapier erin staan, zodat deze al heet wordt. Doe de bloem, bakpoeder, het zout  en de boter in […]

Lees verder

Strüdel met paddenstoelen en kaassaus

Ingrediënten 1 rode ui, fijngesnipperd 2 teentjes knoflook, gehakt 200 gram pompoen, schoongemaakt en in blokjes van 2 bij 2 cm 100 gram gemengde paddenstoelen, schoongemaakt en ik stukjes gescheurd 75 gram kastanjes (makkelijkst zijn die uit een vacuumverpakking) een paar takjes thijm 125 gram filodeeg een paar el sesamzaadjes een klein kommetje olijfolie of […]

Lees verder

Curry met pompoen

Ingrediënten 1 middelgrote pompoen (kan oranje pompoen of b.v flespompoen zijn) 1 grote ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, gehakt 3 vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes gesneden 2 el garam masala kruiden of curry pasta (b.v van Patak’s) 200 gram spercieboontjes, vers of diepvries 1 blik kokosmelk groentenbouillon zout en peper een flinke hand cashewnoten […]

Lees verder

Risotto met spinazie en gegrilde paprika

Ingrediënten 25 gram boter 1 knoflookteentje, gehakt 125 gram risotto rijst 1 el fijn gehakte rozemarijn-naaldjes 400 ml groentenbouillon 200 ml witte wijn 1 rode paprika 1 gele paprika 75 gram verse spinazie 50 gram geraspte pittige kaas, bv Parmigiano of Pecorino 1 rode ui, gesnipperd Een groene salade om erbij te serveren. Bereidingswijze Was […]

Lees verder

Salade du Chevre chaud

Ingrediënten 2x 100 gram zachte geitenkaas (bv Bettine Blanc) 75 gram sla (bv eikenblad, waterkers of een mengeling) 1 rijpe peer een handje gepelde walnoten 1 el vloeibare honing 3 el walnotenolie zout & peper Bereiding Verwarm de oven op de grillstand.  Schik de sla op 2 borden. Schil de peer, verwijder het klokhuis en […]

Lees verder
Webdesign door Admire Webdesign