Italië

Pompoen-fetataart

Ingrediënten 700 gram flespompoen (butternutsquash), in stukjes van 2 cm gesneden 4 teentjes knoflook, ongepeld 5 el olijfolie 2 kleine, rode uien. in dunne halve ringen 1 el balsamico azijn 1 el donkerbruine basterdsuiker 100 gram feta, van goede kwaliteit, grof verkruimeld 1 el fijngehakte rozemarijnnaaldjes 1 rol kant-en-klaar kruimeldeeg (of 1 pakje deeg voor […]

Lees verder

Open lasagne met bladspinazie en mozzarella

Ingrediënten 1 pak verse lasagne vellen (AH koelvak), 8 lasagnevellen in totaal 600 gram verse bladspinazie, gewassen en gedroogd 2 tenen knoflook, gehakt 2 sjalotten, gesnipperd 2 bollen mozzarella, van buffelmelk 1 el verse thijmnaaldjes een hand verse basilicum 80 gram boursin roomkaas 250 gram cherry  -of romatomaatjes een snufje vers geraspte nootmuskaat Bereidingswijze 2 […]

Lees verder

Groentenfrittata met hummus

Ingrediënten 2 rode paprika’s, in grote stukken gesneden en zaadlijsten verwijderd 600 gram zoete aardappelen/bataten, geschild en in plakken van 1 cm dik 2 preien, in ringen en gewassen 250 gram courgettes, in dunne plakken 500 gram aubergines, in plakken van 1 cm dik 8 eieren, licht geklopt 2 el gehakte basilicum 130 gram geraspte […]

Lees verder

Pruimen en amandeltaart

Ingrediënten Voor het deeg 200 gram koude boter, in blokjes 300 gram bloem 75 ml zure room Voor de “frangipane” 120 gram zachte boter 150 gram fijne suiker 2 eieren 50 ml rum 20 gram bloem 200 gram gemalen amandelen 20 rijpe pruimen, gehalveerd en ontpit Extra 1 eidooier 1 el melk roomijs Bereidingswijze Voor […]

Lees verder

Pasta met romige blauwe kaas saus

Ingrediënten 150-200 gram gedroogde pasta, b.v spaghetti 1 kleine ui, gesnipperd 1 el verse thijm 150 ml slagroom 100 gram blauwe kaas 50 ml witte wijn een handje gehakte walnoten peper en zout naar smaak 2 el verse salieblaadjes Bereidingswijze Zet een grote pan water op, voor de pasta. Fruit in wat olie de ui […]

Lees verder

Rode ui, feta en olijventaart

Ingrediënten 25 gram boter 3 grote, rode uien, in fijne plakjes gesneden 1 el verse thijmblaadjes 2 el lichte basterdsuiker 2 el balsamico azijn 450 gram bladerdeeg, ontdooid 100 gram feta, verkuimeld 175 gram olijven,gehakt 1 el extra virgin olijfolie een handje basilicumblaadjes peper en zout naar smaak Bereidingswijze Verhit de boter in een pan […]

Lees verder

Risotto met spinazie en gegrilde paprika

Ingrediënten 25 gram boter 1 knoflookteentje, gehakt 125 gram risotto rijst 1 el fijn gehakte rozemarijn-naaldjes 400 ml groentenbouillon 200 ml witte wijn 1 rode paprika 1 gele paprika 75 gram verse spinazie 50 gram geraspte pittige kaas, bv Parmigiano of Pecorino 1 rode ui, gesnipperd Een groene salade om erbij te serveren. Bereidingswijze Was […]

Lees verder
Webdesign door Admire Webdesign