Tortilla wraps gevuld met vega-chili sin carne

Hoofdgerecht

Een redelijk makkelijk en snel gerecht, boordevol groenten, plantaardig eiwit én smaak. Véél smaak!
Ik kocht deze keer tortilla’s van het biologische merk ‘Amaizin’ (meestal maak ik ze zelf, maar nu had ik net iets teveel haast) en deze smaakten prima.
Ik vind het heerlijk om de wraps helemaal compleet te maken door er een salsa bij te serveren en natuurlijk zure room, guacamole en geraspte kaas.
Met een Mexicaans biertje erbij….helemaal goed (zegt mijn man)!

Ingrediënten

  • 1 grote ui, fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 1 rode en 1 gele paprika, zaadlijsten verwijderd en ik blokjes of reepjes gesneden
  • 1 courgette, zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1 pakje ‘Quorn Naturel stukjes’
  • 2 eetlepels Mexicaanse kruidenmix
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik tomatenstukjes in sap
  • 1 eetlepel suiker
  • 150 gram maiskorrels (bijvoorbeeld de ‘crispy’ maiskorrels van Bonduelle)
  • een blikje van ongeveer 300 gram kidneybonen
  • peper en zout naar smaak
  • 8 bloemtortilla’s

Bereidingswijze

Verhit een scheutje olie in een grote pan/wok. Fruit hierin zachtjes de ui, tot deze zacht en zoet is. Voeg dan de knoflook en quorn toe. Bak dit even op iets hoger vuur, tot de quorn wat kleur heeft.
Let op dat de knoflook niet verbrandt!

Bak de paprika en courgette ook kort mee, zo’n 2-3 minuutjes, en voeg de kruiden en tomatenpuree toe. Bak dit 1 minuut, zodat het zuur uit de tomatenpuree verdwijnt en de kruiden hun smaak kunnen vrijgeven.
Voeg de tomatenstukjes, het sap en de suiker toe en laat dit alles 10-15 minuten pruttelen, zonder deksel.
Warm de kindneybonen en maiskorrels op het laatst 2 minuten mee en proef hoeveel zout en peper er nog bij mag.

Verwarm de tortilla’s even kort, zoals op de verpakking staat aangegeven. Ik vind om en om in een droge, hete pan het lekkerst.
Vul een tortilla met wat van het groenten-quornmengsel, schep er een lepel zure room op en bestrooi met wat geraspte kaas. Een kneepje limoen erover is ook lekker!
Vouw de tortilla dicht, zoals hier beschreven wordt (helaas niet door mij, maar hey, ik lijk best op haar!).

Voor het mooie heb ik een schepje salsa óp de gevouwen tortilla geschept maar, laten we eerlijk zijn, een tortilla netjes opeten lukt niemand gracieus.
Dus gewoon je tanden erin zetten en de vulling er aan de onderkant uit laten druipen!
Lik je bord naderhand maar af.

Tips

  • een goed tortilladeeg recept vind je op de site van Smulpaapje. Ik maak ze nu regelmatig en oefening baart kunst! Ze zijn goed in te vriezen, dus bak eens een hele lading en je hebt een mooie voorraad in de diepvries voor de snelle momenten.
  • kant en klare tortilla’s verwarm je het beste door ze even kort om en om in een droge, hete koekenpan te verwarmen.
    Supermarkt-tortilla’s bevatten vaak veel E-nummers en vetzuren. Deze kunnen van dierlijke herkomst zijn, dus let hier even op.
  • Ik heb een Mexicaans kruidenmengsel van de biologische mark gebruikt. Als je enkel losse kruiden in huis hebt dan volstaat voor deze verhouding: 1 theelepel gemalen komijnzaad, 1 flinke theelepel gemalen korianderzaad, 1 theelepel zoete paprikapoeder, een halve theelepel gerookt paprikapoeder, een halve theelepel kaneel, een halve theelepel chilipoeder en 1 theelepel cacaopoeder. Je mag natuurlijk altijd naar jouw smaak aanpassen.
  • Ik heb een salsa van een paar fijngesneden radijsjes en tomaatjes, 1 avocado in blokjes en 1 fijn gesnipperd sjalotje gemaakt. Dit heb ik aangemaakt met een beetje azijn en olijfolie.
    Een salsa van tomaat, rode ui en verse koriander is ook heerlijk!

 

Tortilla wraps gevuld met vega-chili sin carne, 6.7 out of 10 based on 3 ratings

Aantal personen: 4

Bron: Eigen recept

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (3 votes cast)

Reageer op dit bericht

Webdesign door Admire Webdesign