Snelle pasta met verse tomatensaus

Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijn gehakt
  • 1 bakje (250 gram) cherry tomaatjes, liefst overrijp, gehalveerd
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el gemengde Italiaanse kruiden
  • klein handje baslilicumblaadjes
  • 2 el olijfolie
  • 150-200 gram pasta
  • peper en zout
  • kaas naar smaak (bv feta, parmezaanse, cheddar)

Bereidingswijze

Zet een ruime pan water voor de pasta op.
Fruit in de olijfolie heel langzaam de ui en knoflook, tot deze zacht en zoet zijn. Voeg de balsamico azijn, suiker  en tomaatjes toe en laat het 10 minuutjes inkoken.

Ondertussen kook je de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en schep dit met de saus door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi met de kaas naar keuze en de basilicum.

Zo simpel, heerlijk, voordelig én snel klaar!


Snelle pasta met verse tomatensaus, 6.9 out of 10 based on 10 ratings

Aantal personen: 2

Bron: eigen recept

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.9/10 (10 votes cast)

Er zijn 2 reacties

  1. Menno schreef op 30 oktober 2010 om 17:53 uur:

    Dit is een echt lekker en makkelijk recept, je mist niet eens het vlees :)

  2. Rachel schreef op 17 februari 2015 om 22:11 uur:

    Voor hoeveel personen is dit recept?

Reageer op dit bericht

Webdesign door Admire Webdesign