Pompoen-fetataart

Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 700 gram flespompoen (butternutsquash), in stukjes van 2 cm gesneden
  • 4 teentjes knoflook, ongepeld
  • 5 el olijfolie
  • 2 kleine, rode uien. in dunne halve ringen
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 100 gram feta, van goede kwaliteit, grof verkruimeld
  • 1 el fijngehakte rozemarijnnaaldjes
  • 1 rol kant-en-klaar kruimeldeeg (of 1 pakje deeg voor hartige taart)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de pompoen en teentjes knoflook op een bakplaat, besprenkel met 2 el olijfolie en zet ze 20 min. in de oven, tot de pompoen redelijk gaar is.
Leg de pompoen in een grote schaal, en knijp de knoflookteentjes door een pers er boven uit.

Verhit intussen 2 el olie in een pan, voeg de ui toe en bak het 10 min. op een matig vuur. Voeg de azijn en de suiker toe en bak de ui nog eens 15 min. tot het gekarameliseerd is. Haal de uien van het vuur en voeg aan de pompoen in de schaal toe.

Voeg aan de pompoen nu ook de rozemarijn en de feta toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot een cirkel van zo’n 35 cm doorsnede.
Haal het bovenste vel weg en leg het onderste, met het deeg erop, op de bakplaat.
Verdeel het pompoen-fetamengsel over het deeg. Laat een rand van 4 cm vrij. Vouw de rand in plooitjes naar binnen.
Zet de taart 30 min. in de oven, of tot hij knapperig en goudbruin is.

Tips

Serveer met een frisse salade, bijvoorbeeld de geroosterde bietensalade.

Pompoen-fetataart, 6.2 out of 10 based on 10 ratings

Aantal personen: 6

Bron: Vega Gerechten, Veltman Uitgevers

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.2/10 (10 votes cast)

Reageer op dit bericht

Webdesign door Admire Webdesign