Pilaf

Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 300-400 gram rijst
  • 1 grote ui
  • 1 doosje champignons, schoon geveegd en droge steeltjes verwijderd
  • 1 blik perziken
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 2 tomaten
  • 1 tl sambal oelek
  • scheutje ketjap manis, naar smaak
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • zout en peper
  • 1 zakje gezouten cashewnoten


Bereidingswijze

Zet de rijst op en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de ui fijn.
Snij de champignons in plakjes en de perziken in kleine stukjes.
Fruit de ui in boter of olie en voeg de champignons toe.
Voeg 2 el van het sap van de perziken aan de ui en de champignons toe.
Voeg de tomatenpuree, tomaten, sambal, ketjap en suiker toe.
Schep de droge rijst er doorheen.
Breng op smaak met zout  en peper.
Voeg als laatste de perziken en de cashewnoten toe.

Pilaf, 6.4 out of 10 based on 19 ratings

Aantal personen: 4

Bron: Recept ingestuurd door Maartje van der Flier

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.4/10 (19 votes cast)

Er zijn 7 reacties

  1. Jane schreef op 26 oktober 2010 om 21:37 uur:

    Vegetarisch met een indisch tintje… complimenten voor je Laura. Heb het vandaag met mijn kleindochter van 7 bereid. ze wil chefkok worden… we hebben heerlijk gesmuld. Geen idee hoeveel kcal …

  2. Bas schreef op 17 april 2012 om 19:38 uur:

    Ik heb het net gemaakt met wat aanpassingen. Ik heb een hekel aan cashewnoten, dus deze heb ik vervangen door pecannoten, amandel en pistachenoten(gezouten). Van de sambal en ketjap is niet zeker te zeggen of het vegetarisch is door de e-nummers en aroma’s. Daarom heb ik dit vervangen door chillipeper(gedroogd) eroverheen te malen. De AH perziken zagen er niet uit, dus heb ik een zoete appel toegevoegd.
    Ik had geen suiker en tomaat toegevoegd.
    Volgende keer gooi ik er denk ik ontbijtkoek of bakbanaan door. Perzik uit blik erdoor lijkt me zonde voor de rest van het gerecht, dit zou ik er vers door doen.

  3. Johannis schreef op 3 juli 2012 om 17:05 uur:

    Bas, misschien kun je beter een nieuw recept posten als je alles door iets anders vervangt. Kende de vegetarische versie nog niet, maar echt heel erg lekker!

  4. Dix schreef op 1 november 2013 om 15:47 uur:

    Bas de vervanger, Pilaf zonder perzik uit blik is geen pilaf. De siroop heb je nodig voor de binding en smaak vd saus.

  5. Tat schreef op 3 oktober 2016 om 18:19 uur:

    bas, ik heb hartelijk om je moeten lachen: ‘wat aanpassingen’. maar het idee van rijst met iets fruitigs en een ‘bite’ is gebleven dus waarom niet? :)

  6. Lasse schreef op 14 oktober 2018 om 19:45 uur:

    Laura,

    Wat een tof recept! Het heeft ons geinspireerd tot een compleet ander gerecht met linzen en noten en dat was het ohja ook nog een perzik dat is mooi zoet bij de pittigheid. Zeker aan te radwn om het op deze manier te proberen!

    Mvg,

  7. Laura schreef op 14 oktober 2018 om 20:17 uur:

    Beste Lasse,
    Wat leuk om te lezen dat het recept jullie inspiratie heeft gegeven! Zo hoor ik het ‘t liefst: koken met gevoel :)
    Ik ben benieuwd of jullie nog meer recepten ter inspiratie hebben kunnen gebruiken…

Reageer op dit bericht

Webdesign door Admire Webdesign