Hoofdgerechten

Spinazie en kaas quesadillas

Ingrediënten 250 gram ontdooide bladspinazie, uitgelekt in een zeef 175 gram pittige kaas (bv oude kaas, blauwe kaas, cheddar), geraspt 8 bloemtortilla’s 3 bosuitjes, fijn gesneden een handje verse koriander wat olijfolie Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 150 graden. Hak de spinazie fijn en meng dit met de kaas. Breng op smaak met zout […]

Lees verder

Pasta met romige blauwe kaas saus

Ingrediënten 150-200 gram gedroogde pasta, b.v spaghetti 1 kleine ui, gesnipperd 1 el verse thijm 150 ml slagroom 100 gram blauwe kaas 50 ml witte wijn een handje gehakte walnoten peper en zout naar smaak 2 el verse salieblaadjes Bereidingswijze Zet een grote pan water op, voor de pasta. Fruit in wat olie de ui […]

Lees verder

Rode ui, feta en olijventaart

Ingrediënten 25 gram boter 3 grote, rode uien, in fijne plakjes gesneden 1 el verse thijmblaadjes 2 el lichte basterdsuiker 2 el balsamico azijn 450 gram bladerdeeg, ontdooid 100 gram feta, verkuimeld 175 gram olijven,gehakt 1 el extra virgin olijfolie een handje basilicumblaadjes peper en zout naar smaak Bereidingswijze Verhit de boter in een pan […]

Lees verder

Strüdel met paddenstoelen en kaassaus

Ingrediënten 1 rode ui, fijngesnipperd 2 teentjes knoflook, gehakt 200 gram pompoen, schoongemaakt en in blokjes van 2 bij 2 cm 100 gram gemengde paddenstoelen, schoongemaakt en ik stukjes gescheurd 75 gram kastanjes (makkelijkst zijn die uit een vacuumverpakking) een paar takjes thijm 125 gram filodeeg een paar el sesamzaadjes een klein kommetje olijfolie of […]

Lees verder

Curry met pompoen

Ingrediënten 1 middelgrote pompoen (kan oranje pompoen of b.v flespompoen zijn) 1 grote ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, gehakt 3 vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes gesneden 2 el garam masala kruiden of curry pasta (b.v van Patak’s) 200 gram spercieboontjes, vers of diepvries 1 blik kokosmelk groentenbouillon zout en peper een flinke hand cashewnoten […]

Lees verder

Risotto met spinazie en gegrilde paprika

Ingrediënten 25 gram boter 1 knoflookteentje, gehakt 125 gram risotto rijst 1 el fijn gehakte rozemarijn-naaldjes 400 ml groentenbouillon 200 ml witte wijn 1 rode paprika 1 gele paprika 75 gram verse spinazie 50 gram geraspte pittige kaas, bv Parmigiano of Pecorino 1 rode ui, gesnipperd Een groene salade om erbij te serveren. Bereidingswijze Was […]

Lees verder
Webdesign door Admire Webdesign