Hoofdgerechten

Noord-Afrikaans geroosterde groenten met couscous

Een kruidig en verwarmend gerecht. Ook gemakkelijk te maken als je voor veel mensen moet koken! Ingrediënten: 200 gram couscous boullion olijfolie 50 gram rozijnen (of gedroogde abrikozen) 1 courgette, van zaadlijsten ontdaan en in stukjes gesneden 1 aubergine, in blokjes van 2×2 cm gesneden 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden 1 […]

Lees verder

Snelle mini fondue van camembert

Ingrediënten 1 camembert, in zo’n houten doosje paar takjes verse thijm 1 tl honing vers gemalen peper 1 witlofje 1 rijpe peer zoveel stokbrood als je wil… Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de camembert zo, dat je 2 ronde schijven hebt. Leg in de 2 helften van het doosje een stukje […]

Lees verder

Gestoofde pompoen met penne

Ingrediënten 1 pompoen (biologisch) 3 el olijfolie 4 kleine uien, in kwarten 1 teen knoflook, in plakjes 1 pak sugo pastasaus kruiden (390 g) 300 g penne (pasta, zak 500 g) 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g) 1 el Italiaanse kruiden (potje 12 g) Bereidingswijze Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en […]

Lees verder

Wortel-kokossoep

Een heerlijke najaarssoep met veel geurige specerijen. Nodig vrienden of familie uit, maak een grote pan van deze soep en smullen maar! Ingrediënten 600 gram wortelen/bospeen, geschrapt en in plakjes gesneden 1 ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, gehakt 3 aardappelen, geschild en in blokjes 1 groot blik kokosmelk bouillonblokjes/1,5 liter verse bouillon 1 tl gemalen […]

Lees verder

Gegratineerde aubergine in tomatensaus

Ingrediënten 1 grote aubergine, in plakken van 1 cm dik gesneden 50 gram bloem snufje zout en peper 100 ml olijfolie 500 gram tomaten, kruisje ingekerfd 1 klein blikje tomatenpuree 1 ui, gsnipperd 2 tenen knoflook, gehakt 1 el Italiaanse kruiden 1 bol mozzarella 75 gram Parmezaanse kaas Bereidingswijze Maak eerst de tomatensaus door in […]

Lees verder

Snelle pasta met verse tomatensaus

Ingrediënten 1 rode ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijn gehakt 1 bakje (250 gram) cherry tomaatjes, liefst overrijp, gehalveerd 1 el balsamico azijn 1 el bruine basterdsuiker 1 el gemengde Italiaanse kruiden klein handje baslilicumblaadjes 2 el olijfolie 150-200 gram pasta peper en zout kaas naar smaak (bv feta, parmezaanse, cheddar) Bereidingswijze Zet een ruime […]

Lees verder

Pompoen-fetataart

Ingrediënten 700 gram flespompoen (butternutsquash), in stukjes van 2 cm gesneden 4 teentjes knoflook, ongepeld 5 el olijfolie 2 kleine, rode uien. in dunne halve ringen 1 el balsamico azijn 1 el donkerbruine basterdsuiker 100 gram feta, van goede kwaliteit, grof verkruimeld 1 el fijngehakte rozemarijnnaaldjes 1 rol kant-en-klaar kruimeldeeg (of 1 pakje deeg voor […]

Lees verder

Pilaf

Ingrediënten 300-400 gram rijst 1 grote ui 1 doosje champignons, schoon geveegd en droge steeltjes verwijderd 1 blik perziken 2 blikjes tomatenpuree 2 tomaten 1 tl sambal oelek scheutje ketjap manis, naar smaak 1 el bruine basterdsuiker zout en peper 1 zakje gezouten cashewnoten Bereidingswijze Zet de rijst op en kook deze volgens de aanwijzingen […]

Lees verder

Rijst met ei, noten en ananas

Ingrediënten 4 eieren 300-400 gram rijst 1 ui 1 komkommer 1 groot blik ananasstukjes 1 pakje of blikje kokosmelk, 400 ml 1 tl kerriepoeder 50 gram bloem 50 gram boter peper en zout een zakje gezouten cashewnoten Bereidingswijze Kook de eieren in 7 minuten hard en snij ze in stukjes. Om de kerrie-ananassaus te maken, […]

Lees verder

Open lasagne met bladspinazie en mozzarella

Ingrediënten 1 pak verse lasagne vellen (AH koelvak), 8 lasagnevellen in totaal 600 gram verse bladspinazie, gewassen en gedroogd 2 tenen knoflook, gehakt 2 sjalotten, gesnipperd 2 bollen mozzarella, van buffelmelk 1 el verse thijmnaaldjes een hand verse basilicum 80 gram boursin roomkaas 250 gram cherry  -of romatomaatjes een snufje vers geraspte nootmuskaat Bereidingswijze 2 […]

Lees verder
Webdesign door Admire Webdesign